Održane Sportske igre mladih u Boru

Pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, u hali Sportskog centra održane su Sportske igre mladih. Najveća manifestacija amaterskog sporta okupila je oko 50 ekipa a preko 400 učesnika takmičilo se u četiri discipline.

Slogan ovogodišnje sezone Sportskih igara mladih ima za cilj da se ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. Deca su imala priliku da pišu poruke, a na kraju sezone najlepše poruke, biće nagrađene. Troje najboljih, dobiće stipendijsko osiguranje od hiljadu evra.

Unošenjem baklje, simbolično je označen početak takmičenja, a ta čast pripala je rukometašici Sari Radović, kadetskoj reprezentativki u ovom sportu. Iako je Grad Bor prijatelj igara, na ovom prostoru odigrano je dosta kvalifikacionih i regionalnih turnira ali ovo je prvi put da je zapaljen plamen radosti i prijateljstva.

Sportske igre mladih, osim promovisanja sportskih aktivnosti među mladima, jača prijateljstva, deca se uče toleranciji i međusobnim poštovanjem. Na ovaj način jača se timski duh i fer plej takmičenje kroz druženje.

Ova deseta jubilarna sezona, počela je još na Svetog Savu 27. januara. Karavan je putovao kroz Srbiju, održane su ekološke radionice, takmičenje u fudbalu kao najpopularnijem sportu. Na tom putu, kroz Istočnu Srbiju karavan je izabrao Bor kao svoju narednu destinaciju i mesto gde će promovisati sportske aktivnosti.

„Grad Bor i deca Bora su prijatelji igara, bilo je ovde dosta kvalifikacionih i regionalnih turnira ali ovo je prvi put da je zapaljen plamen radosti i prijateljstva. Pobednici današnjeg takmičenja plasiraće se na regionalno finale koje će biti održano 16. juna u Beogradu, dok će državno finale biti održano 10. jula u Banji Ždrelo“, istakla je Daliborka Delibašić, pr Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih, se ove godine organizuju, u 25 gradova Srbije. Inicijator manifestacije je Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa državnim Sportskim savezom. Namera organizatora je da takmičenje preraste u mini Olimpijske igre.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *