Učenička kompanija ZaČili osvojila prvo mesto na Nacionalnom takmičenju

Najveći uspeh ikada za jednu ekipu iz istočne Srbije ostvarila je Gimnazija Zaječar osvojivši prvo mesto na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija koje organizuje Dostignuće mladih u Srbiji. Ekipa je tako ostvarila i plasman na međunarodno takmičenje učeničkih kompanija koje će biti održano u Istanbulu.

Školu su predstavljali Mia Milosavljević III3, Anđela Milosavljević III4, Marija Stojanović III4, Jovan Buzadžin III3 i Pavle Vasiljević II4, sa Mladenom Šljivovićem kao mentorom. Pored njih kompanija je imala podršku i biznis mentora, Borka Benina iz Banke Inteza, kao i Jovane Denčić koja im je pomogla da uvežbaju nastup.

Oni su činili učenički kompaniju ZaČili koja se bavi proizvodnjom organskih biopesticida iz čili paprike. Njihov proizvod bi tako pomogao proizvođačima organske hrane da zaštite svoje biljke, a ujedno zadrže oznaku organsko.

Finale je okupilo dvadeset ekipa iz cele Srbije koji su tokom tri dana imali prilike da predstave svoj proizvod na sajmu, potom odgovaraju na pitanja žirija, da bi na kraju prezentovali svoj proizvod pred publikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *