Medicinska škola u Zaječaru obeležava jubilej – 75 godina rada

Zaječarska Medicinska škola obeležava sedam i po decenija postojanja i rada brojnim programima od ponedeljka, 22. maja do petka 26. maja. Medicinska škola je jedina državna obrazovno-vaspitna ustanova iz područja zdravstvo i socijalna zaštita u Zaječarskom i Borskom okrugu.

Sutra su planirana dva programa, od 11 do 13 sati “Pitajte nastavnika” i turnir učenika u odbojci. Nardnog dana, u utorak, 23. maja, od 11 do 13 sati na gradskom Trgu biće izvedena pokazna vežba Medicinske škole, Vatrogasno spasilačkog bataljona Zaječar i ekipa “Petlića” Crvenog krsta. U sredu je planiran susret sa bivšim učenicima i penzionerima, kao i kviz. U nastavku obeležavanja jubileja, u četvrtak će đaci Medicinske škole deliti promotivni materijal u osnovnim školama, biće organizovan matematički kviz i turnir u stonom tenisu.

Poslednjeg radnog dana naredne sedmice, u petak, u Udruženju penzionera srednjoškolci Medicinske meriće našim najstarijim sugrađanima krvni pritisak i nivo šećera u krvi, kao i razgovarati sa njima o zdravim stilovima života. Za ovaj dan planirana je i promocija časopisa “Tibi”. U 18 sati u zaječarskom pozorištu biće izvedena predstava “Istorijat škole”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *