Obeležavanje 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića

U Zaječaru će u četvrtak, 11. maja, biti obeleženo 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, velikog srpskog glumca koji je svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu 20. veka i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

Prigodnim programom, uz učešće zaječarskih glumaca, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, u 12 sati, nakon kraće besede i poezije o Radmiloviću, biće emitovan i dokumentarni film „Glumčina“, rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i Citi produkcije iz Niša. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“ biće emitovan i na više televizija: B92, na Film klubu i na Bosansko-hercegovačkoj televiziji FACE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *