Koncert “Cine and Rock” orkestra na obnovljenoj letnjoj pozornici tvrđave Fetislam (VIDEO)

Obnovljena tvrđava Fetislam sa rekonstruisanom letnjom pozornicom je 26. aprila, na Dan Opštine Kladovo, svečano otvorena uz prisustvo predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, šefa Delegacije Evropske unije Emanuela Žiofrea i ambasadorke Savezne Republike Nemačke Anke Konrad, kao i potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministra kulture Maje Gojković, ministra turizma i omladine Huseina Memića, ministra za evropske integracije Tanje Miščević, predstavnika diplomatskog kora i velikog broja građana Kladova.

Evropska unija i Vlada Savezene Republike Nemačke su uložile preko 1.300.000 evra u rekonstrukciju Varoš kapije i pratećih kazamata, ulaza u Mali grad i letnju pozornicu na Fetislamu, kroz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Cilj projekta je da se potencijali kulturnog nasleđa i turističke ponude iskoriste za ekonomski razvoj Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije.

Nakon zvaničnog otvaranja usledio je koncert „Cine and Rock“ orkestra, koji je svojim nastupom udahnuo početak novog života letnje pozornice tvrđave Fetislam. U nastavku možete pogledati ceo koncert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *