Novi termin Festivala “Joakim Vujić” u Zaječaru od 8. do 15. juna

Zbog dogadjaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih, Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije odložila je 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji je u Zaječaru trebalo da se održi od 8. do 15. maja. Zajednica je utvrdila novi termin održava 59. Festivala “Joakim Vujić” od 8. do 15. juna.

Biće odigrane već najavljene predstave koje je odredio selektor Festivala Goran Ibrajter.

Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, „Čehovljeva soba“. Narednih dana na repertoaru će biti predstave: „Čudo u Šarganu“ Kruševačkog pozorišta, „Ona koja raspušta vojske Narodnog pozorišta Priština, „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, „Mesec (dana) na selu“ Narodnog pozorišta Užice, „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš i „Terapija“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna biće odigrana predstava Кnjaževsko-srpskog teatra iz Кragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *