Pobednik 10. Tucijade u Zaječaru Željko Miletić

Povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsenja Hristovog, danas je u Zaječaru organizovana manifestaciju “Ulica Vaskršnje radosti”, u okviru koje su u ulici Timočke bune postavljeni štandovi sa raznim proizvodima domaće radinosti, uz bogat program za najmlađe i odrasle.

U okviru manifestacije, tokom prepodneva u porti Hrama presvete Bogorodice, organizovana je 10. po redu Tucijada za najmlađe u kojoj je učestvovalo preko 200 devojčica i dečaka. Najuspešniji je bio Željko Miletić čije farbano jaje je do kraja ostalo neoštećeno, on je u finalu pobedio Katarinu Ranđelović koja je osvojila drugo mesto. Treći je bio Mihajlo Banković, a četvrti Despot Lakićević.

Program na bini ove godine otvorio je nastup mališana Predškolske ustanove „Đulići“, dok su u nastavku nastupili i članovi Hora Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“, Dečiji hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Penzioner“.

U Ulici Uskršnje radosti danas je održano i takmičenje u kuvanju pasulja. Nakon degustacije, žiri je odlučio da je treće mesto pripalo Zorici Simonović, drugo Gordani Pavlović, a najbolji pasulj skuvala je ekipa Odreda izviđača “Đorđe Simeonović”.

Organizatori su: Eparhija Timočka, Grad Zaječar, Turistička organizacija, Centar za kulturu kao i JKP “Timok-održavanje”.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *