Ulica Vaskršnje radosti 16. aprila u Zaječaru

Povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsenja Hristovog, u nedelju 16. aprila biće organizovana manifestaciju “Ulica Vaskršnje radosti“, u okviru koje će u ulici Timočke bune biti postavljeni štandovi sa raznim đakonijama i proizvodima domaće radinosti.

U 10 sati počinje Tucijada, tada će i najmlađi posetioci moći da uživaju u maskotama iz aktuelnih crtanih filmova, biće organizovano i takmičenje u pripremanju pasulja i podeljena vaskršnja jaja i dekorativni baloni. Za 11 sati, planiran je nastup mališana Predškolske ustanove „Đulići“.

Prema programu, tačno u podne, posetiocima će se obratiti episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dok će 15 minuta kasnije, početi kulturno-umetnički program, u kojem će nastupiti: Hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“, Dečiji hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Penzioner“.

U 14 sati je proglašenje pobednika u kuvanju pasulja i degustacija.

Organizatori su: Eparhija Timočka, Grad Zaječar, Turistička organizacija, Centar za kulturu kao i JKP “Timok-održavanje”.

foto: Grad Zaječar

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *