Od početka godine otkriveno i sankcionisano 3.630 saobraćajnih prekršaja što je za oko 20 odsto više nego u istom periodu lane

Na teritoriji Policijske uprave u Zaječaru, za prva tri meseca ove godine sprovedeno je ukupno osam regionalnih i po dve centralne i međunarodne akcije, usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja s posebnim akcentom na one koji najčešće uzrokuju saobraćajne nezgode.

U ovim akcijama i u redovnim kontrolama, otkriveno je i sankcionisano 3.630 prekršaja što je za oko 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Najviše je bilo prekršaja neprilagođene brzine kretanja 1.088, zatim nekorišćenja sigurnosnog pojasa 760 i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje – 103, dok su sankcionisana 52 pešaka koji su nepropisno prelazili kolovoz”, rekao je načelnik saobraćajne policije u Zaječaru Novica Radulović na konferenciji za novinare.

On je istakao i da je policija iz saobraćaja isključila 46 vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola, od koji je 11 vozilo sa više od dva promila alkohola i time su počinili prekršaj nasilnička vožnja, kao i 13 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

“Krajem marta, u centralnoj akciji koja je trajala četiri dana, kontrolisano je 796 učesnika u saobraćaju i otkriveno 188 prekršaja. Iz saobraćaja su isključena 23 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola, među kojima i troje koji su zatečeni da voze sa više od 2 promila alkohola, kao i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Tokom ove akcije, sankcionisana su i 43 prekršaja prekoračenja brzine i 38 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa”, rekao je Radulović.

S obzirom na to da je na području Policijske uprave u Zaječaru evidentiran veći broj saobraćajnih nezgoda i više povređenih nego u istom periodu prethodne godine, pripadnici saobraćajne policije, u cilju unapređenja bezbednosti na našim putevima, nastaviće sa pojačanim kontrolama.

“U narednom periodu, imaćemo pojačanu kontrolu saobraćaja, zbog predstojećih Uskršnjih praznika i gužve koja nas očekuje. Od 17. aprila, narednih sedam dana, imaćemo akciju na nivou cele Srbije, gde će fokus biti stavljen na brzinu kretanja”, najavio je Radulović.

Iz MUP-a apeluju na vozače da budu odgovorni i savesni i poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, koriste sigurnosne pojaseve, kao i da poštuju saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

FOTO: radiomagnum.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *