Zaječarcu sedam godina zatvora zbog nasilja u porodici

Presudom Osnovnog suda u Zaječaru 3. novembra prošle godine J.D. iz Zaječara osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici. Polovinom marta ove godine Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu tako da je ona postala pravnosnažna, navodi se u saopštenju na sajtu OJT Zaječar.

Kako navodi javni tužilac Slaviša Dimitrijević, pred nadležnim sudom dokazano je da je J.D. teško telesno povredio vanbračnu suprugu R.K. iz Zaječara usled čega je njen život doveden u opasnost.

Postupajući po uloženoj žalbi odbrane, Apelacioni sud u Nišu je svojom presudom od 17. marta 2023. godine odbio žalbu optuženog i branilaca i potvrdio presudu Osnovnog suda u Zaječaru, tako da je presuda prvostepenog suda pravnosnažna.

Podsetimo, zaječarska policija uhapsila je u maju prošle godine meštanina J.D (49) zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici i tom prilikom toliko pretukao suprugu da joj je naneo povrede opasne po život, a nesrećna žena nije želela ni da ga prijavi… Međutim, kada su u zaječarski Zdravstveni centar rođaci ispod ruke doveli meštanku K.R.(47), kojoj je nakon pregleda ustanovljeno da joj je prsla slezina od posledica prebijanja supruga. Medicinsko osoblje je, po službenoj dužnosti, prijavilo nasilnika. Ubrzo ga je policija našla i uhapsila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *