Proba male mature u petak i subotu i za 1.680 osmaka u Timočkoj Krajini

Prvog dana, u petak, 24. marta, budući srednjoškolci će polagati ispit iz matematike, dok će dan kasnije rešavati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i treći po izboru učenika.

Testiranje iz matematike počinje u 12 sati. Ostala dva testa će raditi u subotu, 25. marta – od devet sati test iz srpskog, a od 11,30 test po izboru.

Probni završni ispit polagaće oko 64.000 učenika osmog razreda u Srbiji, od ovog broja 1.680 je u Timočkoj krajini (Borski okrug 900; Zaječarski okrug 790). U oba Timočka okruga đaci su se za treći test najviše izjasnili za biologiju.

Ovo je prva generacija malih maturanata koja će umesto kombinovanog testa rešavati predmet po izboru kao treći test. Najveći broj učenika opredelio se za biologiju – 38 odsto, sledi geografija sa 29 odsto i istorija sa 16 odsto. Devet odsto osmaka je izabralo da polaže hemiju, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *