Dr Predrag Diković rezervisao je posebno mesto u sećanjima Zaječaraca kao čovek na koga ste uvek mogli da se oslonite (VIDEO)

Primarijus dr Predrag Diković napustio nas je u subotu uveče a danas su se od njega oprostile kolege i prijatelji na Komemorativnom skupu koji je organizovan u Gradskoj upravi Zaječar.

Dr Diković je rođen u Zaječaru, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju a u Beogradu studije medicine i specijalizaciju iz radiologije, postdiplomske studije iz ultrazvuka završio je u Zagrebu. Najveći deo radnog veka proveo je u rodnom gradu, bio je načelnik Radiološke službe a takođe je jedan od osnivača Socijalističke partije u Zaječaru.

Na komemoraciji koja je danas održana u sali Skupštine grada prisutnima se obratio dr Mirko Nikolić koji je rekao da je dr Diković mesto u sećanjima Zaječaraca obezbedio odavno.

Na ovom tužnom skupu, Bora Dimitrijević prisetio se mladalačkih dana kada se već primećivalo da se Dika izdvajao među vršnjacima sa svojom plavom kosom i očima boje neba, kao potomak stare, gradske, ugledne porodice.

Na njega ste uvek mogli da se oslonite, dodaje Dimitrijević, mogli ste da se ne slažete sa njim ali niste mogli da ga ne volite.

Sasvim izvan sećanja koja se tiču posla lekara ili političke karijere, o dr Dikoviću govorio je prijatelj porodice, Strahinja Glavonić. On je rekao da su njihove porodice odavno povezane jer je čika Dika sa njegovim ocem drugovao još od osnovne škole.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *