Šipikovo, Glogovica i Vražogrnac dobijaju rekonstruisane škole

U Šipikovu, Glogovici i Vražogrncu se uveliko radi na rekonstrukciji škola. Radove je sa saradnicima obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Nakon obilaska svih gradilišta gradonačelnik Zaječara je naglasio da je ulaganje u školstvo, ulaganje u budućnost.

– Vrednost investicije rekonturisane škole u Šipikovu je blizu 19 miliona dinara, zatim smo obišli u sklopu istog projekta škole i u Glogovici i Vražogrncu. Moram da napomenem da projekat finansira Vlada Republike Srbije po ugovoru sa Evropskom investicionom bankom, dok je projektnu dokumentaciju obezbedila lokalna samouprava u vrednosti tri miliona dinara. U školi u Glogovici radi se 167 kvadrata, od krova do poda se renovira. Za rekonstrukciju Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” Salaš, izdvojeno odeljenje u Glogovici uloženo je oko 13 miliona dinara. Renoviranje OŠ “Dositej Obradović” u Vražogrncu je najveće i radi se 952 kvadrata. Biće ovo jedna od savremenijih škola. Vrednost radova u Vražogrncu je oko 33 miliona dinara. Mnogo je kritika bilo na to kako dajemo pare za projekte, a da nismo imali projekte nikada ne bi ni dobili ovaj novac za rekonstrukcije, rekao je Ničić.

Direkotri škola su izrazili veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi.

-Ova škola će dobiti novi izgled kakav zaslužuje. Objekat pre ove rekonstrukcije imao je veliki problem u unutrašnjem izgledu, dok je eksterijer bio u jako lošem stanju. Deca će ovom rekonstrukcijom dobiti jedan uređeniji prostor i bolje uslove, kao i zaposleni u školi, rekao je Božidar Rajić, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Salaš.

-Škola u Vražogrncu dobiće novo ruho i neće biti to ona škola što je bila. Nakon rekonstrukcije biće topla, svetlija, učionice će biti nove i krov se radi. Radiće se i druga faza toaleta koji nije bio urađen i stari deo škole i hvala puno gradonačelniku Ničiću i lokalnoj samoupravi, rekla je Anita Savić, direktorka OŠ „Dositej Obradović” Vražogrnac.

Sve tri škole ukupno se rade u vrednosti od 64 miliona dinara. U planu su i rekonstrukcije škola u Halovu, Trnavcu i Malom Izvoru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *