Bolji uslovi za mališane i zaposlene u zaječarskom vrtiću “Đurđevak” (VIDEO)

Radove na renoviranju Predškolske ustanove „Đurđevak“ u Zaječaru, danas je obišao gradonačelnik Boško Ničić sa saradnicima. Uz podršku Evropske unije (EU) preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, u vrtiću će biti unapređeni uslovi i povećani kapaciteti za boravak do 200 mališana predškolskog uzrasta.

„Realizacijom ovog projekta naši najmlađi sugrađani dobijaju značajno bolje uslove za boravak, obrazovanje i vaspitanje, a zaposleni će imati bolje uslove za rad”, rekao je gradonačelnik:

Radovi ukupne vrednosti oko 42 miliona dinara, podrazumevaju kompletnu zamenu dotrajalog krovnog pokrivača i stolarije, natkrivanje postojećih krovnih terasa i termoizolaciju fasade, sve u cilju unapređenja energetske efikasnosti objekta. Takođe biće nabavljena i informatička oprema kao podrška sprovođenju programa „Digitalni vrtić“, rekla je Tanja Jovanović, direktorka ustanove:

 

Radovi koje izvodi firma A.D. „Crna Trava” iz Leskovca, izabrana u postupku javne nabavke koji je sproveo grad Zaječar, trajaće 90 dana i trebalo bi da budu završeni do kraja maja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *