Zaječar: Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Ministarstvo za brigu o sеlu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Seoskom kućom sa okućnicom, kako je navedeno u programu, smatra se kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Subjekti koji mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su: pojedinci (fizičko lice koje nema navršenih 45 godina života, nije u bračnoj/vanbračnoj zajednici, odnosno nije samohrani roditelj), samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri, koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom. Jedinica lokalne samouprave izjavom potvrđuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom za koju se podnosioci prijave opredele.

Seoska kuća sa okućnicom, za čiju kupovinu podnosioci prijave konkurišu, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje seoske kuće sa okućnicom, porez na imovinu, troškove prikupljanja dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs, kao i za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće.

Maksimalni iznos bеspovratnih srеdstava prеdviđеn za kupovinu sеoskе kućе sa okućnicom iznosi 1.200.000,00 dinara.

Za sva pitanja u vеzi sa tеkstom javnog konkursa, zainteresovni se mogu obratiti na mеjl adrеsu ivana.zivic@zajecar.info ili na brojevе tеlеfona 019/315-00-39 ili 019/444 -600 lokal 108.

Opširnije informacije se mogu dobiti i na linku.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *