Zaječarsko pozorište sa predstavom “Mala sirena” gostuje u Boru

Pozorišna predstava za decu “Mala sirena” Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara biće odigrana u sali Muzičke škole u Boru 25. februara u 12 sati.

“Mala sirena” je priča o žrtvi koju smo spremni da damo zarad ljubavi. Danas je priča o ljubavi postala pase, kao što je i bajka izašla iz svakodnevnog života dece. Pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevnicu, vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Zato je ova “Mala sirena” žanrovski sinkretisana i predstavlja jednu vrstu mešavine različitih žanrova i stilova. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom učinimo bajku još zanimljivijom deci, a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak, reč je reditelja Željka Hubača.

U komadu igraju Marija Stanković, Branislav Mijatović, Ana Tanasković, Nataša Petrović, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Gabrijel Bećarević, Viktorija Arsić, Aleksandra Manasijević. Za animacije su zaslužni Gabrijel Bećarević, Fuad Tabučić i Olivera Viktorović Đurašković.

Foto: zoranradmilovic.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *