TOC poziva mlade da se prijave na obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju HIV-a

Timočki omladinski centar raspisao je poziv za mlade iz Zaječara da se prijave na obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju HIV-a. Cilj obuke je da se mladima iz Zaječara, uzrasta od 15 do 18 godina, pruže neophodna znanja na temu prevencije HIV-a i AIDS-a, kako bi oni nakon treninga sproveli vršnjačke edukacije u zaječarskim srednjim školama, u okviru kojih bi preneli stečena znanja o prevenciji HIV-a i AIDS-a svojim vršnjacima.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem kratke online forme, do 28. februara.

Nakon zatvaranja poziva, prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima selekcije učesnika, a učesnici koji budu prošli prvi krug selekcije, biće pozvani na dodatne individualne razgovore.

Broj učesnika treninga je ograničen na 15, a nakon pristiglih prijava, komisija će izvršiti selekciju i doći do broja od 15 učesnika. Trening će biti realizovan u Zaječaru, u prostorijama Timočkog omladinskog centra, u toku marta, u trajanju od 5 dana. Maloletni učesnici pre početka treninga, biće u obavezi da dostave saglasnost roditelja za učešće na školi.

TOC će obezbediti opravdanje svim učesnicima treninga, za sve dane u kojima će zbog učešća na treningu biti sprečeni da isprate nastavu u svojim školama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *