Šilji u čast: Prvi memorijalni turnir u odbojci

Prvi memorijalni turnir u odbojci „Novica Dimitrijević – Šilja“ održan je u OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“. Na takmičenju u čast pravog odbojkaškog vizionara i čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u sportskom i društvenom životu Zaječara, učestvovale su ženske ekipe domaćina i organizatora Zaječara, gradskog rivala Timoka i gostujućih pionirskih timova Majdanpeka i Кnjaževca.

Iako je rezultat bio u drugom planu,  prvo mesto u konkurenciji pionirki osvojio Odbojkaški klub „Timok“ iz Zaječara, koji je u finalu nadigrao „Кnjaževac“, dok je 3. mesto zauzeo OК „Majdanpek“ nakon pobede protiv „Zaječara“.

Dodeljene su i pojedinačne nagrade, u kojima su primat očekivano dobile odbojkašice pobedničke ekipe „Timoka“.

– MVP – Tamara Tasić (Timok)

– Najperspektivniji igrač – Anđela Paunović (Timok)

– Кorektor – Živković Maša (Timok)
– Libero – Antonija Golubović (Zaječar)
– Najmlađi igrač – Petra Antanasijević (Zaječar)
– Dizač – Nađa Stefanović (Кnjaževac)
– Primač – Lena Sperlić (Majdanpek)

Novica Dimitrijević preminuo je 1. februara 2020. godine u Zaječaru. Bio je uspešni sportista, odbojkaš “Timoka” i “Studenta” iz Niša, sa kojim je izborio istorijski plasman u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. Proglašen je i za najboljeg juniorskog trenera SFRJ, a u svom profesionalnom životu, ostavio je za sobom uspešne sportiste i dobre ljude.

Memorijal je svečano otvorila njegova ćerka  Bojana Dimitrijević, koja je izrazila veliku zahvalnost Omladinskom odbojkaškom klubu „Zaječar“ na ideji i istakla zadovoljstvo što će na ovaj način lik i delo popularnog „Šilje“ nastaviti da živi kroz realizaciju ovog turnira.

fotografije: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *