Svetosavska akademija u Zaječaru

U zaječarskom teatru je na dan prvog srpskog Arhiepiskopa i prosvetitelja održana Svetosavska akademija, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara i Eparhije timočke Srpske pravoslavne crkve.

Svetosavsku besedu izneo je protojerej-stavrofor Gojko Perović, a na svečanosti na kojoj je je govorio i Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gopodin Ilarion, prisustvovao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

U programu su učestvovali glumci zaječarskog pozorišta: Marija Stanković, Gabrijel Bećarević i Branislav Mijatović, učenici osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara, direktor i profesor gitare OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara Milan Mitić, Hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i Gradsko pevačkog društvo „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara.

Organizator Svetosavske akademije bila je Ustanova NPTK-CK „Zoran Radmilović“ u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ i OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

Foto: FB Pozorište Zoran Radmilović

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *