Kineska Nova godina u Boru uz Karavan prijateljstva na putu svile

Bor je jedan od pet gradova u Srbiji u kome će, u saradnji Vlade Republike Srbije, ambasade Narodne republike Kine i Instituta za pojas i put, biti organizovan doček Kineske Nove godine na otvorenom u okviru manifestacije „Karavan prijateljstva na putu svile“.

Na trgu kod Doma kulture u Boru u ponedeljak 23. januara, od 17 sati, biće postavljeni specijalizovani kamioni u kojima će se pripremati kineska tradicionalna jela, kao i štandovi na kojima će biti izloženi eksponati kineske kulture.

Posetioci će moći da probaju specijalitete nekoliko zemalja Pojasa i puta, ali i da uživaju u Igri lava, nastupu borilačkih veština i perfomansu Cuđua (Drevni kineski fudbal).

Konzum vaučeri za probanje kineske tradicionalne hrane naplaćivaće se 200 dinara, a sav prihod je namenjen Dečijem odeljenu Opšte bolnice Bor.

Ujedno svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Кineski kulturni centar, a gde će glavne nagrade biti dva puta po dve povratne avio karte na direktnim letovima za Кinu.

Svečanosti će upotpuniti vatromet.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *