Sokobanja obara rekorde u turizmu

Sokobanja je ove godine oborila više sopstvenih rekorda u sektoru turizma, a po broju noćenja gostiju izbila je na prvo mesto u konkurenciji banja i planinskih centara Srbije, ispred Vrnjačke Banje, Zlatibora i Kopaonika.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da su od januara do novembra turisti u Sokobanji imali više od 755.000 noćenja, dok je u Vrnjačkoj Banji nešto manje od 732.000 noćenja, Zlatiboru 627.000, a Kopaoniku 536.000, prenosi Nova.rs

Jedna od najpoznatiji banja u Srbiji izbila je na prvo mesto i po prosečnom broju dana boravka turista, a on je u tom banjskom centru ove godine bio skoro pet i po. Sokobanjci se mogu pohvaliti i najvećim broj realizovanih turističkih vaučera. Od 300.000 vaučera koliko je u 2022. godini podelilo Ministarstvo turizma, kod njih je realizovano blizu 100.000, odnosno trećina ukupnog broja.

Direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković rekao je za Novu.rs da to mesto već šest godina obara sopstvene rekorde, tako da su verovali da će se jednog dana, po mnogim pokazateljima, probiti na prvo mesto u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *