Rotarijanci ulepšali praznike deci bez roditeljskog staranja

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, na Badnji dan, Rotari klub Zaječar darivao je paketiće deci bez roditeljskog starateljstva Centra za socijalni rad u Zaječaru. 24 mališana dobilo je božićne paketiće uz želje članova Rotari kluba, da im ova godina bude lepša i bolja od prethodne. 

 

Članovi kluba više od jedne decenije neguju plemenitost, humanost i tradiciju darivanja, a time su na Badnji dan, posebno izazvali radost i osmehe na licima mališana bez roditeljskog staranja.

Ovoj božićnoj aktivnosti, prethodila je još jedna humanitarna akcija koja je realizovana u decembru mesecu prošle godine. Naime, Rotari klub Zaječar podelio je i novčanu pomoć studentima pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Zaječaru. Ukupno jedanaest studenata je dobilo po 6.000 dinara.

Ovom tradicionalnom saradnjom sa Centrom za socijalni rad u Zaječaru, kao i nagrađivanjem najboljih učenika zaječarskih srednjih škola po izboru nastavnih veća, Rotari klub Zaječar sprovodi svoju misiju – pomoći onima kojima je to potrebno, ali i nagraditi najbolje mlade ljude koji predstavljaju budućnost ovog grada i naše zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *