Nakon lokalnih inspekcija i geološka inspekcija Ministarstva rudarstva i energetike se proglasila nenadležnom u slučaju nelegalne arteske bušotine u Zaječaru (VIDEO)

Povodom slučaja nelegalne arteske bušotine u Zaječaru, nakon lokalnih inspekcija nenadležnim se proglasilo i Ministarstvo rudarstva i energetike, odnosno njihova geološka inspekcija. To su našoj medijskoj kući potvrdili u mejlu, dok su nam iz Gradske uprave Zaječar rekli da su se danas čuli sa geološkim inspektorom, koji im je rekao da će ipak obaviti kontrolu ovih radova. U ovom slučaju je zanimljivo da što duže istražujemo, sve je više pitanja bez odgovora i apsurdnih situacija.

Ovaj medijski sadržaj je proizveden u okviru projekta “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini” koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje “Za česme”, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica “Evropa” Bor i “Dečiji centar” Zaječar. Ovaj medijski sadržaj je isključiva odgovornost navedenih udruženja i ni u kom slučaju ne odražava stavove Evropske unije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *