Zaječarac David Đorđević nagrađen za minijaturu – motiv mozaika Dionisa

Zaječarac David Đorđević, student dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, jedan je od nagrađenih autora IX žirirane izložbe „100 žena – 100 minijatura“, na kojoj su predstavljeni eksponati formata 10x10cm u starim tehnikama.

David je u kategoriji mladi autor nagrađen za tehniku veza za minijaturu – motiv sa mozaika “Dionisa” iz kasnoantičke palate Felix Romulijana Gamzigrad.

Ovaj talentovani mladi umetnik u Zaječaru je pohađao OŠ “Desanka Maksimović” a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Gimnaziji.

Tema ovogodišnje izložbe je Čuvari tradicije u okviru koje su predstavljeni radovi 40 majstora starih zanata iz 17 gradova i opština Srbije, kao i iz regiona.

Izložba 80 najboljih eksponata u organizaciji Etno mreže priređena je u Ambasadi Kanade a nagrade je uručio ambasador Džajlz Norman, diplomatski pokrovitelj i domaćin izložbe.

Deveta izložba minijatura održava se pod pokroviteljstvom ambasade Kanade, u partnerstvu sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama, a žiri su činili predstavnici Fakulteta primenjenih umetnosti, Etnografskog muzeja, diplomatskog kora i NALED-a.

foto: FB Etno mreža i IG David Đorđević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *