U zaječarskoj Gimnaziji od utorka i Naučni klub

Centar za promociju nauke, u utorak, 20. decembra, otvara Naučni klub u zaječarskoj Gimnaziji, koji će služiti i učenicima i nastavnicima, ali i svim zainteresovanim građanima, kao mesto za bavljenje naukom.

Otvaranju Naučnog kluba u zaječarskoj Gimnaziji prisustvovaće i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a osim njega, Memorandum o saradnji potpisaće i dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke i Srđan Stanojević, direktor Gimnazije Zaječar. Zvanična ceremonija planirana je u 13 sati.

Naučni klub će biti smešten u jednoj od učionica Gimnazije, a kako kažu u Centru za promociju nauke, to će biti jedan od 14 klubova širom Srbije.

Naučni klub Zaječar, kao deo Gimnazije, zamišljen je kao mesto susreta dece, učenika, studenata, nastavnika, naučnika i građana sa naukom i tehnologijom. Zainteresovani učenici, pored redovnog školskog programa, ovde imaju priliku da se susretnu sa inovativnim i novim pristupima učenju i ovladaju naučnom metodologijom. U ovom prostoru, svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i usvajaju primenjivo znanje i razvijaju funkcionalnu pismenost u naučnom domenu.

U klubu će se održavati raznovrsni naučno-popularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i neformalna okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije. Članstvo u klubu je dobrovoljno i besplatno.

Ovim će naučni prostor u Gimnaziji biti zaokružen. Podsetimo, sredinom novembra je u ovoj obrazovnoj ustanovi otvoren Mejekrs lab, prvi u Timočkoj Krajini i prvi u jednoj srpskoj gimnaziji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *