ZASINK 2022: Eminentni kardiolozi iz Srbije i sveta na Staroj planini od 1. do 3. decembra

Zaječarski simpozijum interventne kardiologije – ZASINK 2022, pod nazivom “Srčana insuficijencija u fokusu – novine u kardiologiji”, biće održan od 1. do 3. decembra u hotelu “Stara planina”.

Ovogodišnji ZASINK, osmi po redu, okupiće na Staroj planini 300 učesnika, eminentnih stručnjaka, od toga 100 predavača iz Srbije, regiona, ali i iz Italije, Rusije i drugih delova sveta, na 22 sesije.

Ovaj događaj, po ugledu na najznačajnije nacionalne i evropske stručne sastanke, imaće i video prenos PCI procedure sa implantacijom stenta u Odeljenju invazivne kardiologije u Zaječaru. Intervenciju će izvesti prof. Aleksand Osiev i dr Nenad Božinović uz pomoć stručnog tima sa doktorima Aleksandrom Jolićem i Markom Dimitrijevićem na čelu.

Specijalni gost biće predavač profesor Nathan Wong iz Irvina, (California), koji će održati online predavanje o ACC preporukama u lečenju hipeholesterolaemije.

Zainteresovani će ZASINK moći da parte i preko Zoom aplikacije sa sajta www.zasink.com.

Organizatori kongresa na Staroj planini su: Udruženje ”ZASINK”, Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar, Udruženje Kardiologa Srbije, Radna grupa za kateterizacije i perkutane koronarne intervencije UKS-a, 34. ogranak Američkog koledža kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku, Podružnica istočna Srbija – UKS, Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *