Predstava CARLOTTA GRISI-OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI pred zaječarskom publikom

U zaječarskom pozorištu “Zoran Radmilović” publika je sinoć uživala u predstavi “CARLOTTA GRISI-OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI” i glumce nagradila dugim aplauzom. Rediteljka ovog projekta je Ljiljana Gvozdenović, autorka teksta Annamaria Serda, muziku je komponovao Darijan Ivezić. U predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus, a rađena je u produkciji Umetničkog festivala “Rovinj, Art & More” i Pozorišta “Opera b.b” iz Zagreba.

Autorka teksta i glumica Annamaria Serda nije krila radost zbog dobre posećenosti, sjajne reakcije publike i podrške od strane čitavog kolektiva zaječarskog teatra:

“Ovo je prvi put da nastupam u ovom pozorištu i prva poseta gardu i toliko smo doživeli toplu dobrodošlicu i od strane uprave pozorišta i od strane kolega mnogobrojnih koji su došli da nas gledaju.Takva podrška je retkost. Zahvaljujem se svima”, rekla je glumica.

Poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji je i umetnički direktor Umetničkog Festivala “Rovinj, Art & more”, a u predstavi tumači lik Žila Peroa, takođe je zadovoljan reakcijom publike kao i saradnjom sa Pozorištem “Zoran Radmilović”:

“Srce mi je puno. Za glumca i pjevača nema ništa ljepše nego kad je brojna publika i kad je na kraju ta publika zadovoljna. Profesor Božidar Đurović nas je spojio,on je profesor Annamarie sa dramske akademije, bio je na premijeri u Rovinju i dio je te naše zajedničke priče. Jako sam zadovoljan da nas je doveo baš u Zaječar i nadam se da je ovo samo početak jedne dugogodišnje suradnje” rekao je, pored ostalog Braus posle predstave.

Predstava prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom istarskom gradiću (Vižinadi) a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama. Komad je i praktičan deo umetničkog doktorata koji Annamaria Serda radi pod mentorstvom prof. Vide Ognjenović, na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Do sada, predstava je izvođena u Vižinad(rodnom mestu Karlote Grisi), u Rovinju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Londonu i Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *