Studijska poseta Italiji u okviru projekta #EU za kulturno naselje i turizam

U okviru projekta #EU za tebe – Za kulturno nasleđe i turizam, koji u Timočkoj Krajini i Donjem Podunavlju finansira EU, a implementira GIZ, ove nedelje u Italiji borave predstavnici muzeja, arheoloških lokaliteta, turističkih organizacija, Zavoda za zaštitu spomenika i Ministarstva kulture iz Srbije.

Tokom studijske posete Napulju i Pompeji oni će učiti o uspešnim primerima o spoju turizma i kulturnog nasleđa, ali i ostvariti saradnju sa kulturnim i turističkim institucijama iz Italije.

Dobrodošlicu u Napulju poželeli su im predstavnici gradskog veća i ugostili u gradskoj kući. Članovi studijske grupe razgovarali su sa Terezom Armato, koja je zadužena za turizam i promociju grada Napulja i njegove okoline i saznali mnogo o turizmu u ovom italijanskom gradu, koji, uprkos neverovatnim spomenicima kilture i morem, sve vreme radi na usavršavanju turizma i spajanju sa kulturom.

Pošto i Srbija baštini rimsko nasleđe, na sastanku je došlo do inicijative da Napulj i institucije kulture i turizma iz Srbrije uspostave blisku saradnju i stvore zajedničke turističke proizvode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *