Da li je uhapšeni tehnički direktor JKP “Vodovod” Nikola Šarčević izložen torturi?! Advokat Željko Ristić: Kada sam video kako ga dovode na saslušanje bio sam u šoku (VIDEO)

Istraga koja se vodi protiv tehničkog direktora JKP “Vodovod” Nikole Šarčevića, zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, od prvog trenutka je kontradiktorna, kako zbog razloga hapšenja, tako i zbog načina hapšenja, ali i tretmana u pritvoru.

Nikolu Šarčevića je na poslu uhapsio veliki broj policajaca koji je došao sa više vozila, sa uključenim rotacijama a nakon hapšenja, vezanog su ga policajci sproveli kroz celo preduzeće i izveli ga na glavni ulaz. Ovakav način bio bi premeren da je uhapšen šef kriminalnog klana koji iza sebe ima mnogobrojne teške zločine i kriminalnu organizaciju, a ne čovek koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja koji je do tada bez ikakvih problema sarađivao sa policijom i koji bi se na njihov poziv sam odazvao.

Šarčeviću je određen pritvor, dok se ne saslušaju svedoci u ovom postupku a kada je do saslušanja došlo, on je u prostorije tužilaštva doveden okovan, odnosno sa lancima, na nogama i rukama, što je, kaže advokat Željko Ristić šokiralo sve prisutne.

 

Kako se inače u sudnicu dovode najteži zločinci, poput silovatelja, ubica dece i višestrukih ubica imali smo priliku da vidimo prateći slučajeve višestrukog ubistva u Jabukovcu i silovanja i ubistva trogodišnje devojčice u Vratarnici. Nijedan od ovih teških zločinaca, pred sud nije doveden okovan a Maja Baćikić, kasnije osuđena na 40 godina zbog ubistva, se branila sa slobode.

Čime je Nikola Šarčević zaslužio tretman rigorozniji nego da je počinio neki od najtežih zločina, nismo uspeli da saznamo. Jedino logično objašnjenje je da se istražni organi rukovode rekla-kazala pričama, koje godinama šire lokalni opozicioni političari, ali i dr Nenad Ristović, republički poslanik SNS-a, koji je u više navrata isticao da je Nikola Šarčević šef kriminalnog klana, o čemu nije priložio nijedan validni dokaz i zbog čega je po privatnoj tužbi Šarčevića prvostepeno osuđen zbog narušavanja ugleda i časti.

Ono što zabrinjava u ovom slučaju je činjenica da će dr Nenad Ristović, ukoliko i pravosnažno bude osuđen, zbog štete nanete ugledu i časti Nikole Šarčevića, tu odštetu platiti on lično. Ukoliko istraga koju vodi Tužilaštvo za borbu protiv korupcije iz Niša, doživi isti epilog kao i klevetnička kampanja dr Ristovića, odštetu Nikoli Šarčeviću, zbog neosnovanog držanja u pritvoru i sramnog tretmana tokom hapšenja i dovođenja na saslušanje, će platiti budžet Republike Srbije, odnosno svi mi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *