OTVORENA PRVA LIDL PRODAVNICA U NEGOTINU

Simboličnim presecanjem vrpce, predstavnik kompanije Lidl Srbija i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, otvorili su danas Lidl prodavnicu na adresi Koste Todorovića 1A.

Veliki broj stanovnika Negotina od danas može da uživa u jednostavnoj i brzoj kupovini proizvoda iz Lidlovog pažljivo odabranog asortimana.

Pored prodavnice u Negotinu u isto vreme otvorena je i prva Lidl prodavnica u Prokuplju, pa sada ovaj diskontni lanac u Srbiji broji ukupno 65 prodavnica. Moderan izgled prodavnice, prostrani parking sa više od 100 mesta već su prepoznatljivi za ovaj diskontni lanac u Srbiji, a posebno najbolji odnos cene i kvaliteta proizvoda koje nude.

„Danas je Negotin dobio svoju prvu Lidl prodavnicu. Verujemo da će Lidl postati omiljeno mesto za kupovinu brojnim Negotincima, ali i ljudima iz šire okoline“, izjavila je Jovana Majstorović, ispred Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Nova Lidlova prodavnica zadovoljava sve najmodernije kriterijume kada je gradnja u pitanju i zapošljava više od 35 radnika, koji su dobili adekvatnu obuku i konkurentne uslove rada, gde pored svakog plaćenog minuta rada, petodnevne radne nedelje postoji i veliki broj benefita, poput privatnog zdravstvenog osiguranja za sve zaposlene pod jednakim uslovima.

„Drago mi je što je naš grad otvaranjem ovog objekta postao deo velike porodice gradova i opština u kojima posluje trgovinski lanac Lidl. Negotin je ovom investicijom dobio savremeni trgovinski prostor koji će doprineti boljem snabdevanju i kvalitetnijoj kupovini, a 38 naših sugrađana je dobilo posao i čestitam im na tome. Zahvaljujem kompaniji Lidl na ostvarenju želje mnogih Negotinaca koji više neće morati da putuju u druge gradove kako bi obavili kupovinu, i želim dugo i uspešno poslovanje u Negotinu“, izjavio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Dodatnu pažnju javnosti privukla je i kampanja koju Lidl sprovodi u želji da osujeti bahate vozače da nepropisno zauzimaju parking mesta za osobe sa invaliditetom. Na parkingu se mogu videti table sa ispisom „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“. Projekat je nastao u partnerstvu sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS i usmeren je na podizanje svesti o svakodnevnim izazovima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, a koji mogu da se spreče većom pažnjom naših sugrađana.

Povodom otvaranja, Lidl je obezbedio i posebne pakete „Bebina čarobna kutija“ koji su podrška za sve mame iz Negotina koje se porode u Zdravstvenom centru Negotin, u nedelji nakon otvaranja Lidla u ovom gradu, tačnije od 3. do 10. novembra.

Radno vreme prodavnice u Negotinu je od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji.

O Lidlu
Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 65 prodavnica u 37 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. i 2022. godinu.

1 Comment

  • Dragomir Paunović says:

    Sjajno izgleda!

    Nije mi jasno zbog čega Lidl objekti u Negotinu i Boru, nemaju toalet za svoje klijente?!
    U Turn Severinu, Lidl u svojim marketima imaju toalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *