Na području oba timočka okruga evidentirano oko 215.000 građana

Na području Zaječarskog i Borskog okruga popisano je oko 215.000 građana, računajući i one koji su privremeno odsutni a ukućani su priložili i njihove podatke, saznajemo u Odeljenju u Zaječaru Republičkog zavoda za statistiku.

Tokom mesec dana popisa evidentirano je oko 50.000 građana na teritoriji grada Zaječara, od čega je dve trećine u gradu.

Problema na terenu nije bilo, građani su bili predusretljivi i ljubazni, a bilo je tek nekoliko slučajeva da su lica odbila da se popišu. Zadovoljni smo kako je popis protekao, pre svega razumevanjem i saradnjom građana a potom i radom popisivača, instruktora, koordinatora, navodi za portal Za media Slaviša Ćirić, načelnik Odeljenja u Zaječaru Republičkog zavoda za statistiku.

Narednih dana biće organizovano telefonsko dežurstvo kako bi građani koji iz bilo kog razloga nisu popisani mogli da se jave radi popisivanja.

Popis je  produžen u Užicu, Valjevu, Smederevu, Pančevu, Šapcu, Novom Sadu, Subotici i pojedinim opštinama sa teritorije Grada Beograda.

Mesec dana po okončanju popisa biće objavljeni prvi preliminarni rezultati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *