Omaž Živojinu Pavloviću (VIDEO)

U Zaječaru je održan “Omaž Živojinu Pavloviću” reditelju, piscu, slikaru, rečju jednom od naših najvećih umetnika. Moderator programa, glumica Milena Pavlović, ćerka Žike Pavlovića zahvalila je u ime porodice Pavlović ljudima iz Zaječara i Vratarnice i ljudima iz pozorišta koji su omogućili i pomogli da se ostvari ova izložba i da se napravi prikaz “Dnevnika Živojina Pavlovića za period 1994-1998 god.”

“I naravno tu ima još dosta ljudi kojima dugujem zahvalnost kao i svima vama prisutnima što ste se odazvali u ovolikom broju. Na početku ističem ono što je moj otac govorio a to je: Zavičaj je ono što odaberete, a ja sam Vratarnicu izabrao kao svoj zavičaj, bez obzira što sam rođen u zapadnoj Srbiji,” dodala je Milena Pavlović.

Kroz odabrane citate iz Dnevnika, koje je govorila glumica zaječarskog teatra Ana Bretšnajder, prisutni su upoznati sa opisima Zaječara i Vratarnice, kako ih je Živojin pamtio u poslednjem trenutku. On je svu svoju maštu crpeo upravo iz tog detinjeg doba koje je ovde proveo, stvarao likove koji su bili izmišljeni i stavljao ih u svoju postojbinu, o čemu svedoči film “Trag divljači ” u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića.

Izložba će biti otvorena do 24. oktobra, uporedo sa zatvaranjem 31. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *