Danas dve predstave na 5. Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru

Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć je nastavljen takmičarski program 5. Festivala malih pozorišnih formi. Izvedena je predstava “Prah” po tekstu Đerđa Špira u režiji Miralema Zupčevića – JU Centra kulture i mladih Općine Sarajevo i sarajevskog Udruženja dramskih umetnika “Altteatar” Bosne i Hercegovine, u izvođenju Gordane Boban i Mirsada Tuke.

Probirljiva zaječarska publika je odlično prihvatila ovu duodramu i glumce nagradila gromkim, dugotrajnim aplauzom. U izjavi nakon izvedene predstave glumica Gordana Boban je izjavila:

“Iako igram po treći put na ovoj sceni, trema svejedno postoji, ali se nadam da publika to nije osetila. Ovo je divna predstava koja nosi snažnu poruku i mislim da ljudi koji su je odgledali mogu sebe pronaći u njoj. Ono što je nama važno jeste poruka da su nam materijalne stvari potrebne da bi smo preživeli, ali da to nije ono što nam treba biti najvažnije. Na žalost živimo u vremenu u kome je važno biti bogat, da su to neki ultimativni zahtevi za neki dobar i sretan život što zapravo nije tako i poruka jeste da čovek mora naći sreću u sebi i oko sebe i biti zadovoljan i sretan sa malim stvarima i mora imati ljubav, prvo za sebe, ali i da je nesebično podeli sa drugima.”

Takmičarski program 5. Festivala malih pozorišnih formi biće nastavljen danas duplim programom. Od 12 sati u sali pozorišta biće izvedena predstava “Prodavnica budućnosti” JU Kulturno sportskog centra Bugojno Bosne i Hercegovine, po tekstu i režiji Vahida Durakovića, i izvođenju Sanel Ugarak. Od 20 sati na repertoaru je predstava “Feliks i Doris” Opere i teatra Madlenijanum iz Zemuna. Po tekstu Bila Menhofa, prevod i režiju potpisuje Olja Đorđević, a igraju Vanja Milačić i Vladimir Grbić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *