Zaječar: Usvojen Zaključak o davanju preporuke za odlaganje početka grejne sezone

U Zaječaru j održana 52. sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen Predlog Zaključka o davanju preporuke za odlaganje početka grejne sezone. Grejna sezona u Zaječaru biće odložena zbog povoljnih vremenskih uslova, ali i zbog opšte situacije sa energentima u svetu i u Srbiji.

Sednicom je predsedavao Boško Ničić, predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zaječara.

-Vremenski uslovi nam idu na ruku, postoje najave Hidrometeorološkog zavoda da će u narednih nedelju dana temperatura biti sigurno iznad prosečne za ovo doba godine. Mislim da svi treba da se ponašamo domaćinski, pogotovo u ovoj situaciji koja je zadesila ne samo Srbiju, nego i ceo svet. Bolje je da budemo sigurni da će onda onda kada bude bilo zaista hladno, naši domovi biti topli. Uštedećemo mnogo novca i smatram da je najvažnije da se u ovim uslovima obezbede energenti, da imamo stabilan grejni sistem tokom cele zime, onda kada to zaista bude bilo potrebno. Iako je grad Zaječar i naše JKSP „Zaječar“ obezbedilo dovoljno energenata (mazuta), za početak grejne sezone, ne rasipajmo resurse. Sve dok je temperatura u oktobru oko 20 stepeni i više, besmisleno je trošiti energente u situaciji sveopšte svetske energetske krize, rekao je Ničić i dodao:

-Moramo ove zime biti posebno odgovorni prema svojoj zemlji. Gradski štab za vanredne situacije će svakodnevno pratiti vremenske uslove, te će u skladu sa njima i dati preporuku našem Javnom komunalno -stambenom preduzeću za početak grejne sezone. Kada se steknu vremenski uslovi za to, grejna sezona će početi. Molimo i preporučujemo građanima da, kao nadomeštaj odlaganja grejne sezone, što manje koriste električnu energiju, sem kada je to neophodno, kako ne bismo doveli u pitanje sistem snabdevanja električnom energijom, zaključio je Ničić.

Na 52. sednici Gradskog veća u Zaječaru usvojen je i Predlog Odluke o izboru direktnih korisnika privrednih subjekata za sprovođenje energetske sanacije stambenih objekata, Predlog Odluke o izboru direktnih korisnika privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i mere unapređenja termotehničkih sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, Predlog Zaključka o angažovanju pedagoškog asistenta Anđelike Agušević iz Zaječara, za rad u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Zaječaru, kao i Predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *