Predstava “Muškarčine” u selima Istočne Srbije

Predstojećeg vikenda i u ponedeljak, predstava “Muškarčine” gostovaće u selima Istočne Srbije. Predstava ima za cilj da podstakne publiku na razmišljanje o temi maskuliniteta i rodne ravnopravnosti, a dramatizacijom ove aktuelne teme, doprinosi se smanjenju rodnog nasilja i podstiče društvena jednakost.

Ideja je da se predstavi na koji način mladi muškarci pokušavaju da dokažu svoju muškost i maskulinitet usled nametnutih društvenih normi koje ih na to primoravaju, uprkos negativnim posledicama koje proizlaze iz toga.

Predstave će prvo biti odigrana u Resniku, kod Sokobanje, u subotu 15. oktobra u 20 časova. Narednog dana sledi izvođenje u Vekom Izvoru kod Zaječara, gde će u Domu kulture program početi u 18 sati. U Zlotu kod Bora isti komad će biti igran u ponedeljak, 17. oktobra od 18.

Ulaz je besplatan a nakon predstave, publika će imati priliku da sa glumcima otvoreno diskutuje o rodnoj ravnopravnosti.

Komad „Muškarčine“ realizuje Centar E8 i Reflektor teatar uz podršku projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *