Maestralni Nenad Jezdić oduševio publiku 5. Festivala malih pozorišnih formi (VIDEO)

U Zaječaru je počeo 5. Festival malih pozorišnih formi, na kome će do 15. oktobra biti izvedeno sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Nakon uvodne reči direktora zaječarskog teatra Vladimira Đuričića o jubileju pozorišta – 75 godina od izvođenja prve premijere i o programu ovogodišnjih pozorišnih svečanosti, festival je otvorio gradonačelnik Boško Ničić.

„Ovaj festival bi slobodno mogao da se nazove, u duhu ovog vremena, “Otvoreni Balkan” i nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti to moći na još kvalitetniji način da ostvarimo. Na primer, pronalaženjem formi poput mjuzikla, koje će publika razumeti, uprkos jezičkim razlikama.”

Gradonačelnik Ničić je najavio  potpunu rekonstrukciju pozorišne sale, sa novom binom, rasvetom i ozvučenjem, koja će početi nakon Zoranovih dana i trajati do kraja januara. Ministarstvo kulture opredelilo je najpre pet miliona, a sada i dodatnih 17 miliona za  ovu namenu.

Nakon svečanog otvaranja festivala, odigrana je monodrama Zvezdara teatra iz Beograda, “Knjiga o Milutinu-prvi deo” Danka Popovića u režiji Egona Savina i maestralnom izvođenju Nenada Jezdića.

Iako je predstava trajala dva sata, Jezdić je svojim glumačkim umećem uspevao da održi pažnju publike, koja ga je nagradila dugotrajnim ovacijama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *