Svečanom akademijom obeležen Dan grada Zaječara

Svečanom akademijom u zaječarskom pozorištu danas je obeležen Dan grada Zaječara, a predstavnici lokalne samomouprave zaslužnim građanima i institucijama dodelili su priznanja.

Povelјe za 2022. godinu, kao priznanje za postignute rezultate i podstrek za još veća zalaganja, dodeljene su Vasiliju Stankoviću, Milici Radulović i Lazaru Jovanoviću, učenicima Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima u sviranju na harmonici; Želјani Nikolić, učenici Osnovne škole „Ljubica Radosavlјević Nada“ u Zaječaru za postignute rezultate na takmičenjima i projektima iz engleskog jezika; Nataliji Tanić, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate u oblasti društvenih nauka; Tari Lazarević, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz istorije; Petri Ninić, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima i projektima iz istorije i Marku Miloviću, učeniku Osnovne škole „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz fizike, matematike i informatike. Dobitnicima povelja dodeljene su i novčane nagrade u iznosu od 30.000 dinara.

Oktobarska nagrada Grada Zaječara za 2022. godinu, dodelјena je Srđanu Pešiću iz Zvezdana, za postignute rezultate u oblasti sporta; Nenadu Petkoviću iz Vražogrnca, za postignute rezultate u očuvanju i negovanju narodnog stvaralaštva u oblasti kulture i Osnovnoj školi „Ljubica Radosavlјević Nada“ u Zaječaru, za doprinos razvoju obrazovanja. Dobitnicima Oktobarske nagrade grada Zaječara za 2022. godinu dodeljen je i novčani deo nagrade u iznosu od 75.000 dinara.

Nagrada Grada Zaječara “Svetozar Marković“ u 2022. godini, posthumno je dodelјena Tomislavu Mijoviću, književniku iz Zaječara, za izuzetan doprinos u oblasti razvoja kulture, dok je Nagrada Grada Zaječara “Hajduk Veljko“ u 2022. godini, dodeljena Saši Laliću, mlađem vodniku vatrogascu iz Zaječara, za nesebično angažovanje i učinjeni podvig prilikom spasavanja deteta koje je upalo u šaht, Andriji Trifunoviću, mlađem vodniku vatrogascu iz Zaječara, za nesebično angažovanje i učinjeni podvig prilikom spasavanja deteta koje je upalo u šaht i posthumno Ivanu Đurđevcu, mlađem vodniku policije iz Zaječara, za nesebično angažovanje i iskazanu hrabrost prilikom spasavanja lјudskih života.

Dobitnicima Nagrade grada Zaječara “Hajduk Veljko”, kao i dobitniku Nagrade grada Zaječara “Svetozar Markovic” za 2022. godinu pripala je i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *