Festival malih pozorišnih formi od 11. do 15. oktobra u zaječarskom pozorištu

U zaječarskom pozorištu će od 11. do 15. oktobra biti održan peti po redu Festival malih pozorišnih formi.

Biće izvedeno šest vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Festival će 11. oktobra u 20 sati otvoriti predstava Zvezdara teatra iz Beograda “Knjiga o Milutinu-deo prvi” u izvođenju Nenada Jezdića.

Narednih večeri biće izvedene predstave: „Кarmen“ Dramskog teatra iz Skoplja, Severna Makedonija, u izvođenju Biljane Dragičević Projkovski, „Petrijin venac“ Teatra na brdu iz Beograda, u izvođenju Mirjane Кaranović, zatim duo drama „Prah“, rađena u koprodukciji JU Centra kulture i mladih Općine Sarajevo i Sarajevskog Udruženja dramskih umetnika “Altteatar”, Bosna i Hercegovina, u kojoj igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka.
Poslednjeg dana Festivala malih pozorišnih formi, 15. oktobra, biće odigrane dve predstave: od 12 sati „Prodavnica budućnosti“, JU Кulturno – sportskog centra Bugojno, Bosna i Hercegovina, u izvođenju Sanela Ugaraka, a od 20 sati „Feliks i Doris“ Teatra Madlenijanum iz Beograda, u kojoj igraju Vanja Milačić i Vladimir Grbić.

Cena kompleta karata za šest predstava je 1.500 dinara.

Nakon Festivala malih pozorišnih formi, počeće 31. “Dani Zorana Radmilovića”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *