Zaječarski bendovi još jednom za malu Lenku humanitarnim koncertom u Omladinskom centru

U četvrtak, 29. septembra u zimskom kafeu Omladinskog centra biće održan još jedan humanitarni koncert zaječarskih bendova u organizaciji Fondacije Iskorak, udruženja Dragi ljudi i Centra za trudnice, roditelje i klince. Sav prihod od koncerta namenjen je Lenki Ljubisavljević, devojčici koja uskoro puni tri godine i kojoj je neophodna novčana pomoć za nastavak lečenja u inostranstvu. Na humanitarnoj svirci nastupiće zaječarski bendovi: Viva band, Banane bez krivine i Dve bitange i princeza. Početak koncerta zakazan je za 20 časova, a ulaz je 200 dinara.

Ovo je još jedna humanitarna manifestacija u nizu, nakon prošlog vikenda tokom kojeg je na tri humanitarne akcije prikupljeno preko 150.000 dinara za Lenku.

Lenki je dijagnostifikovana skolioza kičmenog stuba, nedugo zatim i malformacija mozga – pahigirija sa frontalnom lizencefalijom, i zbog slabog napredovanja i rasta – mikrocefalija. Uprkos teškom stanju i pesimističkim prognozama, Lenka je postigla fenomenalne rezultate. Odnedavno ona sedi, puzi, diže se u visoko klečeći položaj i pruža korake pri pridržavanju. Uvedena joj je čvrsta hrana i javljaju se prvi znaci svesnosti. Nažalost, mikrocefalija preti da poništi postignute rezultate, te je neophodna konstantna stimulacija razvoja kroz defektološke i logopedske tretmane, radne terapije, kao i kroz fizikalne vežbe i senzornu integraciju.

Da bi se izvukao Lenkin maksimum potreban je kontinuirani rad koji iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurse i novčana pomoć im je neophodna.
Sredstva su joj potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

Lenku možemo podržati uplatom putem sajta Fondacije Iskorak, ili slanjem SMS poruke – 1236 na 3030.
Dinarski račun: 160-6000001381504-56
Devizni račun: 160600000138148225
IBAN: RS35160600000138148225
SWIFT: DBDBRSBG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *