Još tri osobe osumnjičene za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policije u Majdanpeku, uhapsili su N. M. (1980) i N. D. (1992) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, dok će protiv G. J. (1971), koji je na izdržavanju zatvorske kazne, za isto krivično delo podneti krivičnu prijavu.

Oni se sumnjiče da su 24. septembra, oko 23.30 sati, sa V. B, I. Đ. i M. S. koji su ranije uhapšeni, maskirani ušli u „Donji deo grebena“ na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom kineske firme „Jinshan construction“, a zatim kamenicama gađali mašinu i na njoj izazvali požar. Inače, G. J. je bio na slobodnom vikendu, a potom se vratio na odsluženje zatvorske kazne.

Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Policija u Majdanpeku intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, N. M. i N. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, stoji u saopštenju PU Bor.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *