Karavan „Izađi mi na teglu“ stiže u Zaječar

U toku devete sezone  gastronomskog karavana “Izađi mi ma teglu”, takmičenje u Zaječaru biće održano u sredu, 21. septembra na Trgu oslobođenja.

Karavan „Izađi mi na teglu” putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju za cilj pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji.

Učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni „Smederevac“, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je samo da ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Takmičenje „Izađi mi na teglu” realizovano je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, kao i brojnih sponzora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *