Učenici zaječarske Gimnazije posetili Nemačku u okviru Erazmus projekta

U okviru projekta „Ecological footprint: think, choose, reduce“, koji je finansiran u okviru Erasmus poziva, učenici zaječarske Gimnazije boravili su pet dana u Nojsu (Neuss, Nemačka). U Nemačkoj su im se pridružili, pored domaćina, i vršnjaci iz Danske.

 

U okviru projekta radilo se na planu smanjenja ekološkog otiska, odnosno prostora koji čovek zauzima u prirodi da bi živeo svojim stilom života.

Tokom boravka u Nemačkoj učenici Gimnazije su imali prilike da saznaju koliko vode je potrebno za pravljenje jednog jedinog para farmerica, kao i koliko se ugljen-dioksida emituje u tom procesu. Svoje iskustvo su rešili da predstave u kratkom animiranom filmu.

Podsećamo, učenici škola iz Nemačke i Danske su već boravili u Zaječaru tokom maja ove godine, a saradnja će se nastaviti i na proleće kada će naši učenici otputovati u Dansku.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *