Druga epizoda putopisnog serijala posvećena antičkim lokalitetima u nedelju, 18. septembra na našem portalu

S proleća ove godine grupa turističkih radnika iz Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja krenula je na studijsko putovanje u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, u organizaciji GIZ-a, a u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Obilazak prirodnih lepota i kulturno-istorijskih znamenitosti ovih zemalja, bila je inspiracija za TV serijal od četiri epizode, u kome se turistički potencijali naše zemlje upoređuju sa razvijenim destinacijama, koje mogu biti primer za unapređenje turističke ponude.

U drugoj emisiji pod nazivom “Antički lokaliteti” provešćemo gledaoce stazama istorije, odnosno antičkog doba. Preko carske palate Feliks Romulijane – jedinog lokaliteta pod zaštitom Uneska u Srbiji, koji godišnje poseti 40 000 turista, do jednog od najboljih primera turističkog brendiranja rimskog kulturnog nasleđa u Evropi, amfiteatra u Puli sa više od dva miliona turista godišnje.

Putovanje sa turističkim radnicima iz Istočne Srbije, Donjeg Podunavlja i Šumadije, nastavljamo ka Italiji i drevnoj Akvileji.

Antička istorija povezuje evropske zemlje, a da li smo spremni da podelimo iskustva i primenimo primere dobre prakse kako bi povećali broj turista na domaćim destinacijama, u emisiji ”Antički lokaliteti” u produkciji Za medije u nedelju, 18. septembra na našem portalu i od 16 časova na T1 televiziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *