Dobitnici Oktobarskih nagrada Grada Zaječara za 2022. godinu

Pred gradskim parlamentom u Zaječaru u utorak, 20. septembra naći će se rešenja o dodeli Oktobarske nagrade Grada Zaječara za 2022. godinu, nagrade „Hajduk Veljko“ i nagrade „Svetozar Marković“, kao i Rešenja o dodeli povelja u ovoj godini.

Odlukom o javnim priznanjima Grada Zaječara utvrđena su javna priznanja koja se dodelјuju na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Grada, 6. oktobra, i to: zvanje “Počasni građanin Zaječara“, Oktobarska nagrada Grada Zaječara, Nagrada Grada Zaječara „Nikola Pašić“, Nagrada Grada Zaječara „Hajduk Velјko“, Nagrada Grada Zaječara „Svetozar Marković“ i Povelјa.

Povelјa se dodelјuje mladima sa područja Grada Zaječara, kao priznanje za postignute rezultate u radu i podstrek za još veća zalaganja.

Rešenje o dodelјivanju javnih priznanja donosi Skupština grada, na predlog Odbora za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja. Godišnje se mogu dodeliti najviše 10 povelјa.

Kako je predlogom predviđeno povelјa za 2022. godinu, kao priznanje za postignute rezultate i podstrek za još veća zalaganja, dodelјuje se: Vasiliju Stankoviću, Milici Radulović i Lazaru Jovanoviću, učenicima Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima u sviranju na harmonici; Želјani Nikolić, učenici Osnovne škole „Ljubica Radosavlјević Nada“ u Zaječaru za postignute rezultate na takmičenjima i projektima iz engleskog jezika; Nataliji Tanić, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate u oblasti društvenih nauka; Tari Lazarević, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz istorije; Petri Ninić, učenici Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima i projektima iz istorije i Marku Miloviću, učeniku Osnovne škole „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz fizike, matematike i informatike.

Oktobarska nagrada Grada Zaječara za 2022. godinu, dodelјuje se: Srđanu Pešiću iz Zvezdana, za postignute rezultate u oblasti sporta; Nenadu Petkoviću iz Vražogrnca, za postignute rezultate u očuvanju i negovanju narodnog stvaralaštva u oblasti kulture i Osnovnoj školi „Ljubica Radosavlјević Nada“ u Zaječaru, za doprinos razvoju obrazovanja.

Nagrada Grada Zaječara “Svetozar Marković“ u 2022. godini, posthumno se dodelјuje Tomislavu Mijoviću, književniku iz Zaječara, za izuzetan doprinos u oblasti razvoja kulture, dok se Nagrada Grada Zaječara “Hajduk Veljko“ u 2022. godini, dodeljuje Saši Laliću, mlađem vodniku vatrogascu iz Zaječara, za nesebično angažovanje i učinjeni podvig prilikom spasavanja deteta koje je upalo u šaht, Andriji Trifunoviću, mlađem vodniku vatrogascu iz Zaječara, za nesebično angažovanje i učinjeni podvig prilikom spasavanja deteta koje je upalo u šaht i posthumno Ivanu Đurđevcu, mlađem vodniku policije iz Zaječara, za nesebično angažovanje i iskazanu hrabrost prilikom spasavanja lјudskih života.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *