Prirodne lepote kao turistički potencijal (VIDEO)

Sa ciljem da daju nove ideje za razvoj turističkog sektora, predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ organizovali su studijsko putovanje za ljude iz Srbije koji su primere dobre prakse obišli u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji – najposećenije destinacije u ovim zemljama upoznali su u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Turistički radnici, vinari i predstavnici razvojnih agencija sa prostora Istočne Srbije, Šumadije u Donjeg Podunavlja, vreme za obilazak iskoristili su da se povežu sa kolegama i uporede neke od najlepših predela Srbije sa prirodnim lepotama koje su videli tokom putovanja. To je bila i prilika da uoče neiskorišćene potencijale naše zemlje.

Putopisni serijal posvećen prirodnim lepotama, kulturno istorijskom nasleđu i gastronomiji, u produkciji Za medije sastoji se od četiri epizode, a u prvom delu slikom vas vodimo kroz Đerdapsku klisuru, Lazarev kanjon, Lepenski Vir, do Bledskog i Bohinjskoj jezera, a obilazimo i neke od najlepših predela Istre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *