U nedelju, 11. septembra na portalu Za media prva epizoda serijala o prirodnim lepotama, kulturno istorijskom nasleđu i gastronomiji

U maju ove godine grupa turističkih radnika iz Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja krenula je na studijsko putovanje u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, u organizaciji GIZ-a, a u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”. Obilazeći prirodne lepote i kulturno istorijske znamenitosti ovih zemalja, učesnici putovanja upoređivali su ih sa potencijalima koje Srbija ima i koji nisu dovoljno promovisani.

Kako bi predstavili najbolje što naša zemlja nudi turistima, ali i upoznali gledaoce sa razvijenim turističkim destinacijama u inostranstvu, nastao je putopisni TV serijal od četiri epizode koji ćete moći da gledate na našem portalu svake nedelje, počev od 11. septembra.

Tema prve emisije su prirodne lepote kao turistički potencijal, a gledaoce slikom vodimo kroz Đerdapsku klisuru, najveću klisuru u Evropi, preko Lepenskog vira do Lazarevog kanjona, nedaleko od Bora. Saznaćete takođe kako su Slovenci od Bledskog jezera napravili najposećeniju destinaciju, ali i da Bohinj ne zaostaje po broju gostiju.

U šarmantnoj unutrašnjosti Istre, nemoguće je zaobići Grožnjan, gradić koji nije na moru ali je nezaobilazna destinacija za sve koji u Istri letuju.

Da li naši Rajac i Rogljevo mogu u istom pravcu da se razvijaju i šta je potrebno da bi se najbolje predstavili prirodni potencijali u emisiji “ Prirodne lepote” u produkciji Za medije, u nedelju 11. septembra na našem portalu.

Serijal o prirodnim lepotama, kulturno istorijskom nasleđu i gastronomiji možete pogledati i na T1 televiziji, takođe u nedelju, 11. septembra od 16 časova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *