Uz podršku komšija i prijatelja Dinići za sada odbranili dom

Podršku porodici Dinić iz Zaječara kojoj su izvršitelji jutros treći put došli na prag kako bi ih iselili iz doma  pružile su komšije, prijatelji i ljudi koji prolaze kroz slične probleme. Izvršenje ipak nije realizovano i Dinići za sada ostaju sa tri ćerkice u svojoj kući jer je postupak odložen do daljeg.

Okupljeni ispred Kragujevačke broj 9 bili su snažna podrška porodici Dinić koja godinama vodi bitku za svoj dom. Naime, majka Miloša Dinića koji ovde živi sa suprugom i decom vratila je dve trećine duga svom nekadašnjem poslovnom partneru, međutim on je pokrenuo tužbu za ceo iznos. Prema Miloševim rečima spor je vođen bez njihovog znanja, i to je glavni uzrok toga što su izvršitelji pokucali na njhova vrata.

Sasvim slučajno, 2013. godine Miloš koji je nasledio dom od roditelja, saznaje od komšije da bivši poslovni partner njegove majke tvrdi da je kuća u kojoj živi petočlana porodica u stvari u njegovom vlasništvu, ubrzo odlazi na razgovor sa tim čovekom i saznaje da postupak uveliko traje, bez mogućnosti da se Dinići žale zbog isteka svih rokova.

Današnjim odlaganjem izvršnog postupka porodica Dinić dobila je još malo vremena za dalje pravne konsultacije i nastavak borbe za odbranu doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *