Od subote, 10. septembra 56. Festival “Mokranjčevi dani”

56. Mokranjčevi dani počeće u subotu , 10. septembra  kada će od 18 časova u Mokranjčevoj rodnoj kući biti položeno cveće, nakon čega će besediti kompozitor Aleksandra Vrebalov. Potom će uslediti zajednički nastup Hora Mokranjac iz Beograda i horova iz Negotina, pod dirigentskom palicom dr Katarine Stanković. Festivalski program u negotinskom Domu kulture otvoriće Natpevavanje horova od 20 časova.

“Mokranjčevi dani” biće zatvoreni u petak, 16. septembra a tokom trajanja festivala posetioce očekuju nastupi KUD-a Dimitrije Koturović iz Beograda, Hora Mokranjac iz Beograda, sledi mjuzikl “Brodvejske vragolije” Pozorišta na Terazijama, Opera za decu “Dečja soba 3”. U nastavku će se predstaviti Gudački kvarteti Aleksandre Vrebalov i
Gudački kvartet TAJJ, Novi Sad, potom je pred publikom Autorsko veče Dejana Despića Kamerni ansambl 13 gudača, zatim Koncert Hora Radio-televizije Srbije i Koncert Tragovi iz sazvežđa Regula Akademskog hora Collegium musicum.

U prepodnevnim časovima tokom festivalskih dana biće zanimljivih predavanja i koncerata na Gradskom trgu u Negotinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *