Ambasador Slovenije Damjan Bergant u Zaječaru: Potvrda prijateljstva i dobre saradnje

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant danas je posetio Zaječar. Za Njegovu Ekselenciju priređen je prijem u kabinetu gradonačelnika Boška Ničića, kome su prisustvovali i predstavnici Slovenačke kulturne zajednice „Ivan Cankar” iz Zaječara.

Da mu je veliko zadovoljstvo što je posetio grad Zaječar, i da se nada daljoj saradnji sa našom lokalnom samoupravom, poručio je nakon sastanka ambasador Slovenije u Srbiji gospodin Damjan Bergant. On je naglasio da je Slovenija itekako prisutna u Srbiji, da je puno investicija i kompanija iz ove države, a izrazio je i želju da ponovo poseti grad Zaječar.

Svaka saradnja nam je dobrodošla”, naglasio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. “Nama je cilj da održavamo dobre odnose sa našim prijateljima, pobratimljeni smo sa opštinama Tržič i Medvode u Sloveniji. Mnogo je tema otvoreno na današnjem sastanku, razgovarali smo i o projektima iz oblasti ekologije, Slovenija je zemlja sa velikim iskustvom u ovoj sferi. Moramo pojačati i saradnju sa slovenačkim udruženjima“, rekao je Ničić ovom prilikom.

Ambasador Slovenije je nakon sastanka u Gradskoj upravi u Zaječaru obišao arheološki lokalitet Feliks Romulijanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *