Završena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Romuliana” u Zaječaru

Panel diskusijom i izlaganjima istaknutih filozofa o savremenoj filozofiji društva i budućnosti ljudske zajednice, u Zaječaru je danas završena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Romuliana”.

Filozofska škola u Zaječaru okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije. Učesnici skupa su i ovogodišnju filozofsku školu ocenili kao veoma dobru, kvalitetnu i pre svega korisnu, a domaćinima se zahvalili na gostoprimstvu i dobroj organizaciji.

Direktor Međunarodne filozofske škole “Felix Romuliana” prof. dr Milenko Bodin istakao je na kraju da je ovogodišnja škola, kao i prethodne, odgovorila pre svega na izazove današnjeg vremena.

“To je na neki način već postala tradicija, da na savremene probleme ljudske zajednice u Srbiji, regionu, a i šire, naša škola ne nudi zatvorene odgovore koje razumeju samo filozofi, nego ima pristup, razumljiv široj publici.”

Naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, imajući u vidu, da škola postoji od 1993. godine.

Organizatori filozofskog skupa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *